Waar wordt jij blij van?

Toen ik 25 jaar geleden mijn bedrijf startte, kreeg ik van mijn moeder de reactie dat dit echt niet kon. Ik had immers 3 zonen en daar moest ik voor zorgen. Mijn ambitie werd getriggerd en mijn honger naar kennis sterk aangewakkerd. Ik wilde bewijzen dat ik een goede moeder was en een bedrijf kon runnen. Onbewust dus om erkenning te krijgen.

 

Tevens paste ik mijn werkuren aan de school- en vakantietijden van de jongens aan.  Ik voelde steeds meer een 2 spalt in mezelf. En uiteindelijk stelde ik mezelf teleur op beide gebieden, ik was niet die goede moeder die ik me had voorgenomen te zijn en mijn bedrijf groeide niet zoals ik voor ogen had. En dit terwijl mijn man mij voor 100% steunde!

 

Ambitieus was ik beslist en inmiddels heb ik me ontworsteld aan dat schuld gevoel. Ik heb op mijn manier zo goed mogelijk voor mijn kinderen gezorgd. Het zijn nu volwassen mannen, die aangeven dat ze niets gemist hebben. Juist zelfs dat ik een voorbeeld ben dat je door door te zetten veel kunt bereiken.

 

Herken je dit?

Je wilt je je ambities een kans  geven en gezellige moeder zijn. Je geniet van je werk en wilt hier ook nog wel meer bereiken. Ondertussen hoor je ook regelmatig dat stemmetje; als jij zo ambitieus bent, dan ben je geen goede moeder….

Het niet doorslapen van je kindje, voedt jouw twijfels of je wel een goede moeder bent. Of je wel genoeg beschikbaar bent, soms zelfs een beetje werkt of leert terwijl je kind naast je speelt. Je gaat twijfelen aan al je keuzes die je maakt, omdat je het voor iedereen goed wilt doen.  Toch wil je leren, jezelf ontwikkelen, gaan voor die promotie EN  een liefdevolle moeder zijn!

Ik snap je gedachten helemaal, ik heb ze zelf ook allemaal gehad. Inmiddels weet ik nu mijn kinderen groot zijn, dat mijn werk niet het probleem is.

Wel dat als ze ‘s nachts slecht slapen, ze waarschijnlijk in een slechte setting slapen. Houdt je ambitie vast , dat maakt jou een leuker mens! En richt de slaapkamer van je kinderen anders in. En niet zomaar een ander mooi plaatje, maar volgens energetische regels anders, zodat jouw kleintje heerlijk kan slapen. Dat maakt jou een fantastische moeder, die ziet wat niemand anders ziet.

 

Op dat moment gun jij jezelf weer dat je voor je carrière mag gaan, daar studies voor kunt doen EN een fantastische moeder kunt zijn!

 

 

Zoals je huis is zo ben jij, zoals jij bent zo is je huis!

Liefs, Jackie