Heb jij ’s avonds tijd voor jezelf?

Wandelen

Vandaag ben ik aan het wandelen in het zuiden van ons land, de hevelland4daagse. Een paar dagen helemaal voor mezelf, heerlijk vind ik dat!

Hoe is dat voor jou? Kom jij er aan toe om iets voor jezelf te doen? Al is het met een boek op de bank of lekker in bad?

 

Te moe?   

Of ben je veel te moe en is er ‘s avonds gewoonweg geen tijd om iets voor jezelf te doen omdat je kind steeds weer uit bed komt en niet direct gaat slapen. Langzaam sloopt het jou dat je de hele avond bezig bent om hem of haar in slaap te krijgen.

De omgeving van je kind speelt hierin een grote rol, in mijn ebook staan al 3 tips die ervoor kunnen zorgen dat je kindje lekker gaat slapen!

 

Gevoel van veiligheid     

 Vorige week schreef ik al over de invloed van de grootte van de slaapkamer. Een kind wil zich graag geborgen voelen. Hierin speelt het zicht op de deur ook een rol. Indien een kind de deur niet kan zien voelt dit niet veilig, bewust en onbewust. Dit zorgt er dan voor dat een kind onrust ervaart en niet in kan slapen.

Plaats het bed of wiegje nooit met het hoofd naar de deur. De meest ideale situatie is de deur in een wand links of rechts van het bed en niet recht tegenover het bed.

Ben je nieuwsgierig wat je nog meer kunt doen? Plan een gratis 20 minuten gesprek met mij en ik praat je helemaal bij!

 

Zoals je huis is zo ben jij, zoals jij bent zo is je huis!

Liefs, Jackie