De invloed van een grote kinderslaapkamer

Gevoel van onveiligheid  

Wist je dat kleine kinderen het heel fijn vinden in een niet te grote slaapkamer te slapen? Een te grote slaapkamer kan een gevoel van onveiligheid geven. Hierdoor kan het zijn dat een kind moeilijk inslaapt of ’s nachts wakker wordt omdat onbewust dit onveilige gevoel ervaren wordt tijdens het slapen.

Intense vermoeidheid 

Het is voor jou als jonge ambitieuze moeder is het uiteraard ook niet fijn als je kind niet goed inslaapt en/of een paar keer per nacht wakker wordt. Nu ben je ’s avonds bezig om je kindje in slaap te krijgen en ’s nachts wordt je eigen nachtrust onderbroken omdat je er enkele keren uit moet. Gevolg is intense vermoeidheid!

Liefde

De keuze voor een ruime kinderslaapkamer is uiteraard vanuit liefde gedaan. Je wil hem of haar een fijne eigen plek geven waar hij of zij lekker kan slapen en spelen als hij of zij wat ouder is. En dat is uiteraard ook heerlijk!

Verstoring

Toch kan zo’n ruime slaapkamer het inslaap- en slaap proces van je kind verstoren. Oei denk je nu wellicht; wat kan ik nu doen?

Indien het echt een royale kamer is kun je met een gesloten room-divider het slaapgedeelte naar een prettige verhouding brengen.
Indien dit in de slaapkamer niet mogelijk is, kun je een klamboe over het bed hangen. Beide geven een gevoel van geborgenheid en dit komt het inslapen en slapen beslist te goede!

Ben je nieuwsgierig wat je nog meer kunt doen? Plan een gratis 20 minuten gesprek met mij en ik praat je helemaal bij!

 

Zoals je huis is zo ben jij, zoals jij bent zo is je huis!

Liefs, Jackie