Waar slaapt jouw kind?

Onderbroken nacht  

Hoe vaak ben jij er vannacht uit geweest omdat je kleintje wakker was?

Iedere keer dat jij er liefdevol uitgaat om je kind te troosten en weer in te stoppen, wordt jouw slaapritme onderbroken. Indien dit vele nachten achter elkaar gebeurd sta je steeds weer intens vermoeid en gefrustreerd op.

Waar slaapt je kind?  

Wist je dat  de plek waar je kind slaapt invloed heeft op zijn of haar slaapritme? Regelmatig zie ik plattegronden waar kinderen op zolder slapen. Ook  zie ik plattegronden waar de ouders op de begane grond slapen en de kinderen op de 1e etage. In beide situaties slaapt een kind boven de ouders. (En dit lijkt soms het meest logisch)

Toch is het energetisch gezien helemaal niet de juiste indeling. Je plaats namelijk je kind boven jezelf, dit is uiteraard niet wenselijk.
Een kind voelt zich niet prettig met het ‘omdraaien’ van de rollen. Ouders horen immers boven kinderen te staan (ongeacht op welke manier je wilt opvoeden)
Kinderen hebben begeleiding van hun ouders nodig om zich vrij en veilig te voelen. Deze verbinding wordt verstoord indien je je kind boven je laat slapen.

Ouderrol    

Een kind voelt zich ontheemd, want mist de ouderlijke grenzen en voor ouders is het veel moeilijker om regie te pakken in de opvoeding van je kind

De plek in huis waar jij je kind laten slapen is absoluut medebepalend voor een goede nachtrust voor je kind en voor jou. Tevens heeft het ook invloed op hoe krachtig jij in je natuurlijke rol als moeder kunt staan. (uiteraard met alle normale ups en downs erbij 😉)

Ik gun jou ook die goede nachtrust, zodat je weer zin en energie hebt om deze zomer met vriendinnen op terras te zitten, erop uit te trekken met je kind en weer eens een leuke avond met je lief te hebben!

Wil je weten wat je kind doen om je kind beter te laten slapen? Plan een gratis 20 minuten gesprek met mij en ik praat je helemaal bij!

 

Zoals je huis is zo ben jij, zoals jij bent zo is je huis!

Liefs, Jackie