Je hersenen fungeren ook als archief!

Jonge ambitieuze moeder      

 Indien je kinderen slecht slapen, heeft dit een enorme impact op jou als jonge vrouw die vol in het leven wil staan. (En uiteraard ook op je kind)

Slapen zorgt ervoor dat onze ervaringen van de dag verwerkt kunnen worden. Onze hersenen zijn een soort archief waar ‘s nachts alles op de juiste plaats wordt opgeborgen.

Indien jij steeds weer uit je slaapt gehaald wordt en daarna ligt te piekeren waarom je kleintje niet wilt slapen, werkt jouw archivering systeem niet meer op een constante manier.

Er ontstaat als het ware informatie file in je hersenen. Ervaringen worden niet opgeborgen en blijven in de wacht staan. Nieuwe ervaringen sluiten achter in de rij aan. En zo wordt het steeds drukker in je hoofd.

 

Bureau

Stel je voor na een drukke werkdag, berg je de diverse papieren van projecten niet direct op in je juiste mappen. Je wilt naar huis. Je legt ze op de hoek van je bureau op een stapeltje en neemt je voor dit morgen vroeg als eerste te doen. ’s Morgens echter komen er al diverse telefoontjes en moet je direct weer aan de slag. Ook die avond leg je de papieren van die dag op het stapeltje op de hoek van je bureau.

De dag erna ben je vrij en krijg je telefoon van een collega, waar bepaalde papieren zijn….. Shit denk je waar heb ik die gelaten… Dus op je vrije dag die je eigenlijk aan de kinderen wilt besteden. Moet je weer even in werkstand.

En je kunt niet direct produceren waar de papieren liggen.

 

Frustratie en vermoeidheid   

 Zo werkt het dus ook in je hoofd. Je kunt na veel slapeloze of onderbroken nachten, niet meer bij de juiste informatie komen die je door de dag nodig hebt. Zooo frustrerend en vermoeiend.  En dit gaat zo dag na dag, week na week, maand na maand. Jouw toekomst-senario……..Je bent gesloopt en vindt je leven echt niet leuk. Beslist niet zoals je het had bedacht. Je hebt geen zin meer om te gaan werken, wil niet meer met vriendinnen afspreken en je voelt weerstand ten opzichte van je kind en partner. Je korte lontje door het slaaptekort zorgt ervoor dat relaties met anderen steeds moeilijker verlopen. Er ligt een donker laagje over je leven, de vermoeidheid en frustratie overheerst alles. En je weet…. het wordt alleen maar erger indien je geen hulp inschakelt!

Stuur me een berichtje en we plannen een gratis gesprek van 20 minuten waarin ik 3 tips met je deel.

 

Zoals je huis is zo ben jij, zoals jij bent zo is je huis!

Liefs, Jackie