Een opgeruimd huis zorgt voor opgeruimde hoofd!

Een opgeruimd huis…  

Een opgeruimd huis zorgt voor opgeruimde hoofd! Deze uitspraak is beslist bekend en wellicht heb je dit ook al ervaren wanneer je al het speelgoed van je kind weer opgeborgen hebt. De kamer voelt direct anders.

Onze hersenen registreren het speelgoed dat her en der ligt als chaos. En die chaos voel jij , en ook je kind, dus direct. Vaak leg je niet eens het verband tussen het onrustige gevoel en een niet opgeruimde kamer.

Onbewuste registratie   

Wat heeft opruimen en slecht slapen van je kind nu met elkaar te maken, denk je nu na het lezen van de eerste paar regels.  Tijdens het slapen gaat ons onderbewuste door met registreren. Indien er veel speelgoed of losse kleding op de slaapkamer van je kind liggen, ervaart je kind dus onbewust onrust.

Deze onbewuste onrust zorgt voor het slecht in slaap kunnen komen van je kind of slecht door kunnen slapen gedurende de nacht.

Een nacht doorslapen  

Wat zou het met jou doen indien je de hele nacht door kunt slapen? Met welk gevoel sta je dan op? Is een uurtje opruimen op de kinderkamer het waard om een hele nacht door te kunnen slapen?

Wil je meer weten wat je kunt doen in de slaapkamer van je kind, zodat je nachten niet meer onderbroken worden en jij dus fit op kunt staan? Stuur me een berichtje en we plannen een gratis gesprek van 20 minuten waarin ik 3 tips met je deel.

 

Zoals je huis is zo ben jij, zoals jij bent zo is je huis!

Liefs, Jackie